כילדים קטנים, רובנו נהנינו מאותה שלב בסוף היום, שעת סיפור לפני המיטה. זו הייתה שעה קסומה בה יכולנו גם ליהנות מזמן האיכות ים ההורים, וגם להפליג בדמיוננו למקומות רחוקים. כשגדלנו, למדנו לקרוא בעצמנו והמשכנו להפליג למקומות רחוקים, רק בדרך אחרת.
היה ניתן לחשוב, שכבוגרים אין מקום לסיפור סיפורים בסביבה העסקית, אך כפי שכולנו כבר למדנו שסיפור סיפורים בעבודה יכול לשמש לבניית אמפתיה, אמון, הבנה והשפעה.
מפגש 9 של קורס ניהול ידע מתקדם של KMGN עסק בסיפור סיפורים. הוביל את המפגש מדן ראו מהודו שנחשב למומחה בתחום. מדובר במפגש ראשון בין שלושה, בהם עוסקים בכל מיני היבטים של התחום (האחרים יינתנו על ידי מומחים אחרים). מדן הציג באופן ברור ביותר, וכמובן, תוך סיפור סיפורים, מתי סיפור יכול לעזור, ואיך מספרים סיפור באופן מוצלח.
סיפור טוב יכול לחבר את המקשיב דרך אמפתיה. אחד הרעיונות שאהבתי היה על איך בונים אמפתיה לתוך סיפור:
מכניסים את המקשיב לתוך הסצנה; כלי נהדר הוא על ידי הוספת ציטוטים.
מוסיפים תיאורים ומחשבות שעוסקים למקשיב להרגיש לחוש, כמעט לדמיין כאילו הם עצמם שם.
גורמים למקשיב לחשוב; על אמונות וערכים, ואפילו על העלילה ואיך תתפתח בכל שלב לשלב הבא. הופכים אותו לשחקן פעיל.
משלבים קריאה לפעולה. לא מסתפקים בסיפור עצמו ומקווים שיבין. מסבירים למקשיב מה מצופה ממנו.
והיית מוסיפה עוד נקודה: נהנים. מתקשרים לא רק את הטקסטים אלא את האנרגיה שלנו כמספרי הסיפור; את התשוקה שלנו לעניין. אנשים ישמחו יותר לקחת חלק.
כל עולם הסיפורים מתפתח היום לכיוונים חדשים של בינה מלאכותית, למידת מכונה, סיפור סיפורים תלת-ממדי ומציאות מרובדת. כל אלו יהיו חלק מסיפור סיפורים עתידי, וחלקם אפילו מודגמים היום בהצלחה יתרה.
אבל, כמו בתחומים רבים נוספים- בסוף ינצח השילוב של אדם ומכונה.
קוראת לכולנו לפעולה לשפר את המיומנות של סיפור סיפורים. בואו נתחיל לספר. היום.