מאמרים נוספים ברשת הידע:
תקן ניהול ידע 30401

 

ISO30401. 25 שנים אחרי שתחום ניהול הידע פרץ לחיינו, תקן ניהול הידע נולד.

מנהלי ידע רבים לא כל כך התלהבו. חלקם, כבר היו בעלי כלי אבחון ובחינה, ולא ראו סיבה לעבור לכאלו של ISO; אחרים לא אוהבים תקנים בכלל; ויש כאלו, שפשוט לא הבינו איך ניתן לקחת קונספט כל כך לא מוחשי כמו ניהול ידע, ולייצר סביבו תקן ודרישות. היום, יותר משלוש שנים אחרי, התנועה לעבר התקן החלה, וברור שהתקן כאן כדי להישאר.

 

היום, בקורס מתודולוגיות מתקדמות לניהול ידע, הובלנו ד״ר רנדהיר פושפה ואני, שיחה על התקן. סיפרנו למה התקן חשוב, והסברנו, ברמה תפיסתית את דרישותיו. דיברנו על ה״אוצרות״ שלא בולטים, אך בעלי כל כך הרבה ערך שבמסמך התקן; אותם גופי ידע המייצגים הסכמות של מומחי ניהול דע מרחבי העולם לגבי עקרונות ניהול ידע טובים (הקדמה- 0.3), לגבי מונחים והגדרות, מנעד ניהול הידע והקשר בין ניהול ידע לכ- 15 תחומים סמוכים.

 

החלק הקריטי בפגישה, לטעמי, היה האחרון: איך אנחנו לוקחים את כל העסק קדימה. הצגנו ארגז כלים, שהוכן כפרויקט של צוות ב KMGN, המסייע לארגונים שיש להם תכניות ניהול ידע מתקדמות, לתרגם אותן לשפת ה  ISO, ולעבור את ההתעדה ללא מאמץ.

 

אז כל אלו שמעוניינים להשתתף בפיילוט- מוזמנים לפנות ונעביר לכם פרטים; וכל מי שמעוניין לתרום להכנת כלים נוספים שאנו שוקדים עליהם בימים אלו, מוזמנים גם.

 

יש לנו קהילת ניהול ידע של אנשים מסורים, שיחד מתקשרים, משתפים ומפתחים יחד ידע על מתודולוגיות וכלי ניהול ידע.

 

אנחנו בהחלט WALK THE TALK !

 
מאמרים נוספים ברשת הידע: