עבודה מהבית. זוהי אפשרות שנולדה הרבה בזכות הטכנולוגיה, אך לא פחות בזכות היות רבים מאיתנו עובדי ידע. עובדי ייצור, עם כל הטכנולוגיות היפות של אינטרנט, מחשב נייד, Email וטלפון סלולארי לא יוכלו לעולם לעבוד מהבית. גם עובדי הידע, לא יכולים כולם, או לא יכולים כל הזמן (רובם) לעבוד רק מהבית. יש עדיין מקום לפגישות עם לקוחות, פגישות עם עמיתים ופעילויות נוספות שעדיף לבצעם מחוץ לבית. אולם, אין ספק שאנו בעידן אחר.
אקדים ואומר שאיני מדברת כאן על עבודה מלאה מהבית, או עבודה שברובה כזו. היא קיימת, נפוצה במקומות מסוימים בעולם יותר, אולם זה אינו נושא הבלוג. אני כותבת כאן על עבודה בחוץ, במשרד או אצל לקוחות, המשלבת גם עבודה מהבית.
למה כדאי לאפשר עבודה מהבית?
מהרבה סיבות. ראשית, זה חוסך לעובד או לארגון את דמי הנסיעה. יותר חשוב מכך, לעובד נחסך זמן הנסיעה. עבור רובנו, שאינם מתגוררים סמוך למקום העבודה, מדובר בשעתיים שלוש, שהנם בהחלט זמן משמעותי בשעות העירות שלנו ביום. אנו חיים בעידן שבו קיים טשטוש מתמיד בין חיים פרטיים לעבודה. אנו מקבלים טלפונים פרטיים בשעות העבודה, שולחים ומקבלים SMS –ים (מחברים או בדרך כלל מבני הזוג והילדים) תוך כדי הישיבות; ובוודאי בבית, בערב, ממשיכים לקבל שיחות ובעיקר לקרוא ולענות על Emails, פעמים שעות רבות אל תוך הלילה. למי מכם שחשב לבצע ניתוק מוחלט ולהכריז שאין טשטוש, כנראה נכונה לו אכזבה. הטשטוש ימשיך להיות. אולי ניתן להקטין אותו במעט, אולי ניתן לכבות את הטלפון ולהתנתק מהמחשב כשיש לנו אורחים או כשיוצאים לסרט, אך כנראה, כך אומרים המומחים לאיזון בין חיים ועבודה (Work life balance), הטשטוש ימשיך להתקיים. מה שניתן לעשות הוא לפצות. לאפשר לטכנולוגיה, שיצרה את הטשטוש, לעבוד גם לטובתנו. לאפשר לעובד שעות גמישות יותר, שייצא לקחת את הילדים מהגן וימשיך לעבוד מהבית; לאפשר לעובד להגיע מעט מאוחר, אחרי הפקק, ולעבוד בבוקר מהבית; לאפשר לעובד, יום בשבוע, לעבוד מהבית.
עבודה מבית נותנת הרבה יותר מאשר חיסכון בזמן נסיעות. כמובן שלארגונים היא חוסכת, ברמה זו או אחרת, בהוצאות התפעול. בדרך כלל, מדובר גם בעבודה אפקטיבית יותר, לעומת העבודה במשרד. אך יתרונה המרכזי באוורור ובהרגשה הטובה שהיא יוצרת אצל העובד. אני אישית נוהגת, מעת לעת, לקחת לי יום כזה. כאשר אני רואה שהוא מתקרב (ולא מתבטל עקב פגישה זו או אילוץ אחר), אני שמחה לקראתו. כשם שביום רגיל אני נוהגת להתלבש בבגדים מכובדים לקראת היציאה לעבודה, כך ביום עבודה מהבית, אני נוהגת להתלבש במיוחד בג'ינס; להרגיש את ההבדל. אני נדרשת לכך פחות, אך יש לא מעט עובדים, שעצם העבודה מהבית מאפשרת להם להזמין בעל מלאכה לתיקונים, זאת ללא הצורך לקחת חופש כפוי ומיותר.
מתי עבודה מהבית ישימה?
תנאי ראשון, כמובן, לעבודה מהבית, היא שיש עבודת Back Office, אותה ניתן לבצע ללא תוכנות שמותקנות רק במשרד, ללא צמידות יתרה לעמיתים, ולא אצל הלקוחות. זו לא חוכמה לעבוד מהבית ולבצע פגישות עבודה טלפוניות ארוכות למשרד או ללקוח.
אך תנאי לא פחות חשוב, הוא יכולת העובד לקחת אחריות לעבודה מהבית. לא להישאר בפיג'מה; לא לראות טלוויזיה ולהיכנס למטבח 20 פעם ביום; להתנתק מהילדים, למרות שהם רואים שאתה נמצא ולכאורה זמין.
עובדי ידע הנם עובדים בעלי עצמאות גבוהה, בדרך כלל. לכן, סביר שתהיה עבודה שיוכלו לעשות מהבית, ולכן סביר, שאכן יוכלו לקחת אחריות על העבודה מהבית.
ותפקידו של המנהל?
אל לו למנהל לאפשר עבודה אוטומטית מהבית. על המנהל לברר מראש מול העובד שאכן זה מצליח לעבוד מהבית, ללא הפרעות רבות מידי, מצד עצמו או מצד הסובבים אותו.
תפקידו של המנהל להגדיר את תדירות העבודה מהבית (אחת לשבוע, אחת לשבועיים או אפילו אחת לחודש).
תפקידו של המנהל לעקוב ולראות שאכן העובד אינו מקדש את היום החופשי ומוותר על פגישות נדרשות, רק כדי לוודא שאכן נשאר בביתו. תפקידו של המנהל גם לוודא שאכן העובד מצליח לעבוד מהבית, ובאופן אפקטיבי.
במתן האפשרות לעבודה מהבית, אנו אומרים לעובד, בעוד אחת מיני הרבה דרכים- אנו סומכים עליך!
כדאי לעובד. כדאי, לא פחות, לארגון.
אשמח לשמוע דעתכם.
לגרסא באנגלית